:
Käyntiosoite Ristimäenkatu 5
50100 MIKKELI
Puhelin (015) 194 2424
Faksi (015) 366 161
Internet http://www.mikkeli.fi

Toimiala

Museo, taidekasvatusta, työpajatoimintaa, nähtävyys

Kuvaus

Mikkelin taidemuseo toimii Armas Rankan suunnittelemassa, vuonna 1912 valmistuneessa ns. graniittitalossa. Museo tarjoaa monipuolisia kuvataidepalveluja tutkimalla, dokumentoimalla ja esittelemällä mm. eteläsavolaista kuvataidetta.

Lisätietoa Mikkelin taidemuseo aloitti toimintansa vuonna 1970 "Johannes Haapasalon museo" -nimisenä. Aluksi museossa oli esillä lähinnä kuvanveistäjä Johannes Haapasalon (1880-1965) teoksia, jotka hän kaksi vuotta ennen kuolemaansa lahjoitti Mikkelin kaupungille. Tämä 294 veistosta ja 1172 luonnosta ja piirustusta käsittävä taidekokoelma muodosti rungon koko museolle. Haapasalon tuotanto käsittää lukuisia herkkätuntoisen hienosti veistettyjä ja usein lyyrillissävyisiä teoksia.

MIKKELIN TAIDEMUSEO SAA NIMENSÄ

Martti Airio testamenttasi museolle oman taidekokoelmansa vuonna 1973. Lahjoituksen vastaanottaminen vaati koko taidemuseon uudelleenjärjestelyn. Johannes Haapasalon taidemuseosta tuli Mikkelin taidemuseo 1.1. 1976 alkaen, ja seuraavan vuoden tammikuussa Martti Airion taidekoti avattiin museon pysyvänä näyttelynä. Pysyvästi esillä olevassa Martti Airion taidekokoelmassa on esillä suomalaista maalaustaidetta 1870-luvulta 1980-luvulle, huonekaluja, itämaisia mattoja ja pienesineistöä. Taidemuseo nimitettiin Etelä-Savon aluetaidemuseoksi vuonna 1981.

TYÖPAJA- JA MYYMÄLÄTOIMINTA

Mikkelin kaupungin perusopetus ja Mikkelin taidemuseo ovat yhteistyössä suunnitelleet ja toteuttaneet taidekasvatuksellista työpajatoimintaa syksystä 2001 alkaen. Työpajatoiminta on suunnattu perusopetuksen ja päivähoidon piirissä oleville lapsille ja nuorille ja se perustuu aina esillä olevaan näyttelyyn. Mikkelin taidemuseo ylläpitää animaatiotyöpajaa yhteistyössä Etelä-Savon taidetoimikunnan kanssa.

Taidemuseon aulassa on myyntipiste, josta on saatavissa monenlaisia näyttelyihin liittyviä tuotteita, kuten julisteita ja postikortteja.

MIKKELIN KUVITUSTRIENNALE

Joka kolmas vuosi Mikkelin taidemuseo ja graafisen suunnittelun järjestö Grafia ry. järjestävät yhteistyössä "Mikkelin kuvitustriennale" -tapahtuman, jonka tavoitteena on koota yhteen alan parhaimmisto Suomesta ja Pohjoismaista ja tehdä kuvitustaidetta entistä paremmin tunnetuksi. Samalla tarjotaan niin suurelle yleisölle kuin alan ammattilaisillekin tilaisuus seurata kuvitustaiteessa tapahtuvaa kehitystä. Kuvitustriennaleen esille tulevat työt valitsee tuomaristo ja niistä koottu näyttely esitetään Mikkelin taidemuseossa.

Yhteystiedot

Amanuenssi
Paula Hyvönen

(015) 194 2421

 

Amanuenssi
Anna-Maria Larikka

(015) 194 2422

 


Tuotteet ja palvelut

Palveluitamme

kuvataide, kuvitustriennale, taidenäyttelyt, veistostaide

Edustamme tuotteita

taidejulisteet, taidepostikortit

Asiakaskuntaamme kuuluvat

peruskoulut, päiväkodit

Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus