:
Käyntiosoite Laiturikatu 11
33230 TAMPERE
Postiosoite Laiturikatu 11
33230 TAMPERE
Puhelin 020 713 0200
Faksi 020 713 0370
Internet http://www.sarkanniemi.fi
Sähköposti
Kauppakamarin jäsen MaRa ry:n jäsen


Toimiala

Huvipuisto, elämystoimintaa, nähtävyys

Kuvaus

Särkänniemen Elämyspuisto tarjoaa ympäri vuoden virkkeitä ja sopivaa tekemistä koko perheelle. Kaikenikäisille tarkoitettujen hauskojen huvilaitteiden lisäksi alueella on Näsinneulan näkötorni, Delfinaario, Lasten Eläintarha, Akvaario ja Planetaario sekä Sara Hildenin taidemuseo. Puistossa vierähtää helposti koko päivä!

Lisätietoa SÄRKÄNNIEMEN ELÄMYSPUISTON KOHTEET

PLANETAARIO

Planetaarion kuvamaailma ympäröi katsojan eri puolilta ja antaa enemmän ulottuvuuksia visuaalisille elämyksille. Särkänniemen Planetaarion multimediataivaalla uusiutuvat ohjelmat joka vuosi. 139 katsojapaikan omaava Planetaario soveltuu myös musiikki- ja teatteriesityksiin sekä kokousten ja seminaarien järjestämiseen.

DELFINAARIO

Delfinaariossa voi seurata näytöksiä, joissa pääosassa on iloinen pullonkuonodelfiinien lauma. Veera, Delfi,Leevi ja Eevertti odottavat yleisöä
huimine temppuineen. Vauhdikkaiden esitysten lomassa huomaat oppivasi paljon uutta ja erikoista kiehtovan nisäkkään elämästä merenalaisessa maailmassa.

AKVAARIO

Muuhun meren elämään voi tutustua Akvaariossa, jossa voit valita oman suosikkisi yli 200 kala- ja vesieläinlajista, jotka ovat kotoisin maailman eri kolkissa sijaitsevista meristä ja järvistä. Suosikkeihin kuuluvat muun muassa piraijat ja
iguaanit. Akvaariossa pääsee kokemaan myös oikean trooppisen ukkosmyrskyn. Lajivalikoimat uusiutuvat joka vuosi. Myös allasmaisemia uusitaan vuosittain.

KOIRAMÄKI

Särkänniemen Koiramäki on Mauri Kunnaksen rakastettujen tarinoiden pohjalta rakennettu teemapuisto, jossa satu ja todellisuus sekoittuvat mitä suloisimmalla tavalla. Koiramäessä asiakas astuu osaksi satua 1800-luvun maailmaan, joka on kuitenkin höystetty tämän päivän hauskuuksilla. Koiramäessä saa tehdä ja touhuta, leikkiä ja koskea. Alueella pääsee tapaamaan Koiramäen asukkaita, niin ihmisiä kuin koiriakin, ja lisäksi siellä asustaa paljon oikeita eläimiä.

HUVILAITTEET

Särkänniemestä löytyy yli 30 huvilaitetta, jotka tarjoavat laitteesta riippuen hurjaa kyytiä, säyseämpää keinuntaa tai muita hauskoja kokemuksia höystettynä
vaikkapa vesiroiskeilla. Lasten oma huvilaitealue, Ipanaario, takaa turvallisen jännittävää menoa myös perheen pienimmille.

NÄSINNEULAN NÄKÖTORNI

Pohjoismaiden korkeimmasta näkötornista (168 m) Näsinneulasta avautuvat huikeat näkymät yli kaupungin, järvien ja metsien - näkymät kantavat jopa 20 km etäisyydelle joka suuntaan. Tornin yläosassa pyörivä Ravintola Näsinneula tarjoilee herkkuja, jotka eivät häviä maisemille. Kerrosta alempana sijaitsee Kahvila Pilvilinna.

SARA HILDÉNIN TAIDEMUSEO

Nykytaiteen parhaimmistoa esittelevä Sara Hildénin taidemuseo käsittää tällä hetkellä noin 3 300 teosta eri puolilta maailmaa. Säätiön taidekokoelma tarjoaa
edustavan läpileikkauksen taiteen viimeisiltä vuosikymmeniltä. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä - sekä suomalaisen nykytaiteen esittelyitä että korkeatasoisiam kansainvälisen modernin taiteen ja nykytaiteen katselmuksia.

Yhteystiedot

ryhmävaraukset ja erikoistilaisuudet
Myyntipalvelu ja yritysmyynti

020 713 0212

pöytävaraukset ja ravintolan myyntipalvelu
Ravintola Näsinneula

020 713 0234


Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus