:
Käyntiosoite Pikisaarentie 2
90100 OULU
Pikisaari
Puhelin (08) 376 628
Internet http://www.sokerijussi.fi
Sähköposti
Y-tunnus 1710164-1
Suomen Yrittäjien jäsen MaRa ry:n jäsen Yritys sijaitsee Oulun liikekeskuksessa

Toimiala

Ravintola, ruokaravintola, lounaita

Kuvaus

Ylitä silta Oulun torilta Pikisaareen niin olet Sokeri-Jussin Kievarin portilla. Tervetuloa vanhan makasiinin tunnelmaan! Sokeri-Jussin ruokalistoilta löydät Oulun alueen perinteistä ja maukasta ruokatarjontaa. Kalaisat herkut siika, nieriä ja ahven ovat listamme suosikkeja. Kievarin pihvipannu, kuuluisa ja maistuva jättiannos, suosikkimme vuodesta toiseen. Listoiltamme myös riistaruoat porosta ja hirvestä. Isoäidin tuppipotut ja läskisoosi hurmaavat aina.

Lisätietoa Palvelemme joka päivä

ma-to klo 11-23.00
pe-la klo 11-24.00
su klo 12-22.00
keittiö klo 22.00 saakka

Sokeri-Jussin Kievari on perinteikäs viihtyisä ruokapaikka Oulun Pikisaaressa, meren kainalossa. Pikisaari kertoo Oulun merellisestä historiasta.

Sokeri-Jussin nimi juontaa vuorineuvos Johan Grunströmiin (1877 - 1953) ja hänen tilaamaansa höyrylaivaan. Sokeri-Jussi oli kuulu oululainen alus, vaikkei se koskaan meriä seilannut tällä nimellä. Marraskuussa 1939 Grunströmin johtama Suomen Sokeri tilasi paatin Oulun Konepajalta. Sota viivästytti rautalaivan valmistumista Pirisaaren rannassa syksyyn 1945. Laiva päätyi lopulta Välimeren pohjaan karilleajossa Algerian rannikolla 1969.

Toimitusjohtaja John Grunström oli suomenkielisen elinkeinoelämän uudistaja. Oulun porvarien keskuudessa häntä arvostettiin mm. Oulun Konepajan johtokunnan jäsenenä. Lempinimensä Sokeri-Jussi sai humpsahdettuaan tehtaallaan tuhannen litran siirappisäiliöön. Hullusti olisi herran käynyt, ellei reppunsa unohtanut työläinen olisi palannut työpaikalleen ja pelastanut pomonsa liemestä.


Sokeri-Jussin Kievarissa tehdään lähellä tuotetuista, kotimaisista raaka-aineista konstailematonta, maukasta suomalaista ruokaa. Erikoisuutena on Isoäidin keittiö, pohjoispohjalaista perinneruokaa parhaimmillaan.

Menneen ajan tunnelmaa vanhan hirsimakasiinin suojissa

Sokeri-Jussin Kievari ei ole vain ravintola ravintoloiden joukossa, vaan se on kokemus ja elämys sinänsä. Se on paikka, joka erottuu yksilöllisyytensä vuoksi. Kievarin miljöö jättää hyvän ruuan tuoman lämpimän olon lisäksi muistijäljen viihtyisästä, kotoisan rauhallisesta ja asiakasta joustavasti palvelevasta paikasta.

Sokeri-Jussin Kievari sijaitsee Oulun Pikisaaressa, käsinveistetyssa hirsirakennuksessa, jonka suojissa kukoisti aikanaan oululainen laivanrakennus. Nyt siellä kukoistaa menneisyyden arvostamisesta ja suomalaisuudesta voimansa ammentava ravintolaympäristö.Toimipaikat

Sokeri-Jussi

Pikisaarentie 2

90100

OULU

Vinttipub Haukipudas

Keskustie 3

90830

HAUKIPUDAS


Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus