:
Käyntiosoite Kuninkaankatu 4
33210 TAMPERE
Puhelin 040 507 4997
Internet http://www.tallipiha.fi
Kauppakamarin jäsen

Toimiala

Nähtävyys, kulttuuri

Kuvaus

Finlaysonin entiseen tehdasalueeseen kuuluva Tallipiha on rakennettu 1800-luvulla ratsuhevosten ja vaunujen toimipaikaksi. Nyt Tallipiha toimii koko perheen retkikohteena ja tapahtumapaikkana ympäri vuoden.

Lisätietoa Tallipihan alue toimii ympärivuotisena tapahtumapaikkana ja se on suosittu retkikohde koko perheelle. Tallipihasta löytyy mm. käsityöläis-, lasten ja vanhan tavaran toritoimintaa kesäaikana. Lisäksi pihalla järjestetään erilaisia näyttelyitä. Talviaikaan järjestetään kaupunkilaisille suunnattuja tapahtumia, joita usein myös juhla- ja merkkipäivinä. Syksyisin ja keväisin Tallipiha on suosittu kohde koululaisille ja muille ryhmille.

TALLIPIHAN KÄSITÖITÄ JA LAHJATAVAROITA

Tallipihan koristeellisissa puurakennuksissa kuten tallimestarin talossa on Suklaapuoti, jossa myydään käsintehtyä suklaata sata vuotta vanhan reseptin mukaan. Saman rakennuksen tiloissa sijaitsee myös Lahjapuoti Vinkki-Vakka. Vahdin talossa on taidekäsityöläisten tuotantoa, kuten keramiikkaa, takotöitä ja muita käsitöitä. Tallimiehen talon Käsityöpuoti tarjoaa käsitöiden lisäksi myös käsintehtyjä nahkakenkiä ja tossuja. Kahvila Vatruskassa voi nauttia perinteisiä leivoksia tai kotimaisen viinitilan tuotteita. Rakennuksessa on myös mahdollisuus järjestää yksityistilaisuuksia.

TALLIPIHAN HISTORIA

Tallipihaan rakennettiin vaunu- ja ratsuhevosten tallit, vaunuvaja sekä tallimestarin ja tallimiehen talot Finlaysonin vanhan palatsin käyttöön. Tallipihassa on ollut 1800-luvulla myös suuri kanala sekä muutama lehmä.

Tallipihan rakennutti Finlaysonin puuvillatehtaan patruuna Wilhelm von Nottbeck asuinpalatsinsa yhteyteen. 1900-luvulla Tallipihassa asui Finlaysonin henkilökuntaa ja talli oli tehtaan työhevosten käytössä. Alueesta on käytetty myös nimeä Ajuri-kortteli.

Tallipihan ohella voi tutustua Taidekeskus Mältinrantaan, joka sijaitsee viereisessä vedenpuhdistuslaitoksen tiloissa. Taidekeskus Mältinrannassa on näyttely- ja työpajatoimintaa ympäri vuoden.
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus