:

Älyhaku™ - Älykäs suomenkielinen hakujärjestelmä

Suomen monipalvelu Oy:n tuottamien yritysoppaiden yrityshaku käyttää monipalvelun oppivaa Älyhaku™ -järjestelmää. Älyhaku™ on nimensä mukaan älykäs haku, joka on kehitetty helpottamaan tiedon löytämistä erityisesti suomenkielisestä aineistosta. Haku ei ole riippuvainen sanamuodoista eikä hakusanojen tarvitse olla kirjakieltä, sillä erilaiset murteet on huomioitu.

Hakuohjeet

Pikaohje

 1. Kirjoita ylhäällä olevaan hakukenttään kokonainen sana
 2. Paina Hae-painiketta
 3. Tuloslistasta nimeä klikkaamalla pääset yrityksen tarkempiin tietoihin

Jos et tarkalleen tiedä mitä sanaa käyttää:

 1. Valitse hakemistosta aihealue
 2. Valitse haluamasi hakusana listasta
 3. Siirryt hakutuloksiin

Hakemistossa on listattuna vain hakusanoja jotka antavat hakutuloksia. Yksi hakusana voi kuulua useampaan aihealueeseen, jolloin se löytyy jokaisen sanaan sopivan aihealueen alta.

Tarkemmat ohjeet

Haun tulkinta

Älyhaku™-järjestelmä tulkitsee tietoa ymmärtäen sanojen taivutusmuotoja.

Älyhaku-järjestelmä löytää sanat myös eri taivutusmuodoissa, joten haettaessa sanalla auto, löytyvät myös autot ja autoja. Tuloksia saattaa tulla näin useampia kuin tavallisissa hakujärjestelmissä. Jos tulokset tulevat mielestäsi väärältä alueelta voit lisätä helposti perään vain haluamasi hakualueen.

Erikoismerkit ja hakulauseet

Älyhaku-järjestelmä ei erottele pieniä ja isoja kirjaimia. Kaikki kirjaimet, kirjoitustavasta riippumatta, käsitellään pieninä kirjaimina. Esimerkiksi haut "opasmedia", "OPASMEDIA" ja "Opasmedia" palauttavat kaikki saman tuloksen.

Hakutietoihin ei tarvitse syöttää heittomerkkejä tai muita perinteisissä hakujärjestelmissä käytettyjä välimerkkejä kun hakua halutaan tarkentaa. Sanojen välissä ei myöskään tarvita "ja"-sanaa, vaan sanat erotetaan toisistaan välilyönnillä.

Sanoja ei ole tarvetta katkaista keskeltä *- tai %-merkeillä, koska oleelliset taivutusmuodot ja synonyymit tunnistetaan joka tapauksessa.

Hakualue

Yleisillä sanoilla hakeminen tuottaa useita tuloksia. Yksinkertainen tapa rajata hakutuloksia on halutun hakualueen lisääminen yhdeksi hakuehdoksi.

Haun voi kohdistaa halutulle alueelle seuraavien tietojen perusteella:

 • Katuosoite tai kadun nimi
 • Postinumero
 • Postitoimipaikka

Liian tiukalla rajaamisella ei aina saada hakutuloksia. Tällöin kannattaa laajentaa hakua ottamalla sanoja pois yksitellen.

Hakutulokset

Hakutulos näyttää sinulle moneenko toimipaikkaan hakusi täsmää, kauanko haku kesti sekä mistä Älyhaku™-järjestelmä on etsimäsi tiedon löytänyt. Tarkempaa tietoa toimipaikasta saat klikkaamalla haluamasi yrityksen tai yhteisön nimeä.

Jos hakutuloksia on enemmän kuin 30 voi hakutuloksia selata eteenpäin tuloksien alla sijaitsevalla "seuraava"-painikkeella. Tuloksia voi katsella aina sadanteen tulokseen asti, jonka jälkeen lisää hakutuloksia haluavan on rajattava hakuaan tarkemmin. Takaisin edelliselle hakutulossivulle pääsee vastavaasti "edellinen"-painiketta painamalla.

Haun tulokset täyttävät kaikki hakuehtosi seuraavien tietojen perusteella:

 • nimen
 • palveluiden
 • tuotteiden
 • sijainnin

Jos tuloksia tulee liian paljon, lisää hakutietoihin tarkentavia sanoja ja tee haku uudelleen.

Näkyvyys Suomen monipalvelun oppaissa

Lisätietoja näkyvyyden parantamisesta Suomen Yritysoppassa oppaan mediatiedoista.

Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus